T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İZMİR / KINIK - Kınık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI

 

KINIK M.T.A.L.

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALAN TANITIMI:

 Alptekin TEZ Bilişim Teknolojileri Alan Şefi ( Pamukkale Üniversitesi -  Teknik Eğitim fakültesi) 

 

Bölümümüzden mezun olan öğrenciler üniversiteye gidebilecekleri gibi aldıkları diploma ve işyeri açma belgesi ile işyeri açma hakkına sahip olmaktadır. Alanımızda web programcılığı eğitimi ile web tasarımı yapımı, görsel programlama, ofis yazılımları, grafik ve animasyon programları öğretilmektedir. 

 

Bunun yanında bilgisayarın donanımı da anlatılmaktadır. 

 

MEZUNİYET SONRASI:

  

Bilişim Teknolojileri Alanı mezunları kamu ve özel sektörlerde bilgisayar teknisyeni – teknikeri olarak çalışma şansına sahiptirler. Ayrıca TSK ve Emniyet teşkilatlarında ilgili unvan ile görev yapabilirler. Okuldan mezun olduktan sonra aldıkları belge ile kendilerine ait işletme açma yetkisine sahip olabilirler. Özellikle günümüz bilgisayar çağı, bilgisayar mezunlarına yeni iş alanlarını sunmaktadır. Gelir düzeyleri ise ilgili kurum ve kuruluşların kendi ücret politikasına göre değişmektedir. Fakat teknik unvan ile çalışmanın bir avantaj olduğu da gerçektir.

   

ÜNİVERSİTE:

   

Alanımızdan mezun olan öğrencilerimiz YGS´de sayısal bölümlerin hepsini tercih edebilirler.

   

Ayrıca kontenjanları yalnızca meslek liseliler için ayrılmış olan MTOK bölümlerinden;

  

1. Yazılım Mühendisliği,

  

2. Bilgisayar Mühendisliği,

  

3. Elektrik-Elektronik Mühendisliği,

 

 4. Biyomedikal Mühendisliği´ni tercih ederek mühendis olabilme imkanına sahiptirler.

   

Bilişim Teknolojileri alanı, bilgisayar sistemlerinin yazılım ve donanım kurulumu yanında alanın altında yer alan Ağ İşletmenliği, Bilgisayar Teknik Servisi, Veritabanı Programcılığı ve Web Programcılığı dallarının yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.

 

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ:

 

             Teknoloji hızla ilerledikçe Bilişim Teknolojileri alanına olan ihtiyaç daha da artmaya başlamıştır. Bu sebepten Bilişim Teknolojileri alanında bilgi sahibi olan bireylere ihtiyaç duyulmaktadır.

  

Alanın Altında Yer Alan Dallar:

 

1.      Ağ İşletmenliği,

 

2.      Bilgisayar Teknik Servisi,

 

3.      Web Programcılığı, (Okulumuzda aktif olan dalımız - Teknik Lise)

 

4.      Veri Tabanı Programcılığı dallarında eğitim verilmektedir.

 

 

Eğitim ve Kariyer İmkânları:

 

Meslek lisesinden sonra "Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda başarılı olanlar, lisans programlarına ya da meslek yüksekokullarının ilgili bölümlerine devam edebilirler. Sınavsız yerleşebilecekleri ön lisans programları da mevcuttur.

 

Ağ işletmenleri, bilgisayar satış ve teknik destek firmaları, bankalar, sigorta şirketleri, ticari kuruluşlar, internet servis sağlayıcıları, internet yayıncılık şirketleri, radyo televizyon şirketleri, araştırma şirketleri, borsalar, ulaştırma, lojistik firmaları ve hizmet sektöründe yer alan kamu kuruluşlarında geniş iş imkânlarına sahiptir.

 

 

 

Web programcıları ve veritabanı programcıları; kamu kuruluşları, bankalar ile özel sektöre ait iş yerleri, internet üzerinden ticaret (e – ticaret) yapan firmalarda çalışabilirler.

 

             Bilgisayar teknik servis alanı mezunları; bilgisayar toplama ve satış işlemi yapan firmalarda, bünyesinde bilgisayar bulunduran iş yerlerinde, şirketlerde ve özel sektöre ait firmalarda çalışabilirler.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 07.12.2012 - Güncelleme: 09.08.2022 16:12 - Görüntülenme: 1169
  Beğen | 4  kişi beğendi