İZMİR / KINIK - Kınık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

9.Sınıf Öğrencilerine ve Öğretmenlere Organ Bağışı Eğitimleri

Okulumuz konferans salonunda İlimiz İl Sağlık Müdürlüğü tarafından "Organ ve Doku Bağışı-Nakli " sunumu gerçekleştirilmiştir.

ORGAN VE DOKU BAĞIŞI EĞİTİM SUNUMU

Kişi hayatta iken, serbest iradesi ile tıbben yaşamı sona erdikten sonra organlarının başka hastaların tedavisi için kullanılmasına izin vermesidir.

Tedavisi sadece organ ve doku nakli ile mümkün olan hastalıklar, tüm dünyanın olduğu gibi, ülkemizin de en önemli sağlık sorunlarının başında yer almaktadır. Türkiye'de, organ ve doku nakli bekleyen hastaların sayısı her geçen gün artıyor. Özellikle kalp ve karaciğer nakli bekleyen hastalar, uygun organ bulunamaması nedeniyle hayatlarını kısa süre içinde kaybediyorlar. Nakil yapılabilen organ ve dokular; böbrek, karaciğer, kalp, akciğer, pankreas ve ince bağırsak, kalp kapağı, kornea, kemik iliği ve deridir. Ülkemizde organ bağışları henüz istenilen seviyeye ulaşamamıştır. Bu nedenle organ bağışının yaygınlaştırılması gereklidir.

08-11-202308-11-202308-11-202308-11-2023

Yayın: 08.11.2023 - Güncelleme: 08.11.2023 10:57 - Görüntülenme: 107